En volontär (efter franskan volontaire) är en person som frivilligt erbjuder sina tjänster utan att kräva någon ersättning. En av de vanligaste drivkrafterna för en volontär är att vilja göra skillnad, påverka och/eller förändra något till det bättre.

Som volontär i EUH har du alla möjligheter att göra skillnad. Och skillnaden märks omedelbart i en cykel som får en ny ägare, en lägenhet som välkomnar en familj eller i de framsteg som görs i att prata, läsa och skriva svenska.

Volontärskapet har också andra positiva sidor. Som att hitta nya vänner, lära känna och förstå andra kulturer och inte minst träffa och jobba tillsammans med andra volontärer. Vår sympatiska och energiska volontärsamordnare, Anna Skaring, säger så här om varför hon valde att bli volontär i EUH.

”Jag tror att detta med att hjälpa och göra skillnad för en medmänniska är ett grundläggande behov hos oss människor för att känna att man mår bra och att vi alla är en del av det som är vår värld. För mig är det viktigt att känna att jag kan göra något för att stötta någon annan människa, om jag inte kan göra det känner jag inte att jag mår bra.

 

Mitt engagemang i En Utsträckt Hand började när jag för några år sedan lämnade jag möbler och då kände att detta är en aktiv förening där man verkligen får saker genomförda. Detta gjorde att jag valde att bli volontär i möbelgruppen för att några år senare även bli schemaansvarig för vår Träffpunkt K30 och även styrelseledamot och volontärsamordnare.

 

Jag vill verkligen varmt rekommendera att engagera dig som volontär. I vår förening kan du engagera dig enstaka gånger om året eller så mycket du vill.

 

Om vi alla ger en lite stund av vår tid till att hjälpa någon annan - vilken bra värld vi skulle leva i och vad bra vi alla skulle må!”

Uppförandekod Stadgar GDPR

Vill du bli en av oss, volontär och/eller enbart medlem?

Fyll i nedanstående formulär, så hör vi av oss.

Som volontär hos oss blir du automatisk medlem efter godkännande av behörig administratör. Medlemskapet måste förnyas varje år och då vi skickar ut en förfrågan, som du måste svara nej på om du inte längre vill vara medlem. Medlemskapet är kostnadsfritt.

Som medlem och/eller volontär hos En Utsträckt Hand utgår vi ifrån att du delar våra grundvärderingar och följer vår uppförande kod/etiska regler. Läs mer genom att klicka på de orangea knapparna till vänster.

Vill du inte registreras som medlem men ändå vara volontär, klicka i alternativet volontär i rutan nedan.

Andra volontärer säger så här:

Pensionerad lågstadielärare, gift, fyra barn och sex barnbarn. Medpratare i SFI och på Svenska kyrkans språkkafé. Engagerad i Täby församling; sitter bl.a. i kyrkofullmäktige, är kyrkvärd och körsångare. Gympavärd i Täby Gymmix. Älskar vår svenska natur och tycker mycket om att vistas där. Har rest runt om i världen och känner stor glädje i att få hjälpa våra nyanlända med att lära svenska och få insikt och kunskap om vår kultur.

Elsie Andersson

"Jag är pensionerad ekonom, gift med en fin svensk man och 2 utflugna barn. Jag är volontär i möbelgruppen och medlem i styrelsen (kassör). Mitt val att bli volontär i En Utsträckt Hand motiverades av att jag invandrade själv från Tyskland 1995 och kommer ihåg att det inte var så enkelt. Jag gillar att kunna hjälpa andra människor och miljöaspekten som vi har i möbelgruppen – cirkularitet - win-win”.

Karin Ramström

"Jag är pensionär sedan 15 år. Under min aktiva tid arbetade jag med försäljning och marknadsföring mot framförallt energimarknaden. Våren 2015 träffade jag familjen Valleskog och en nyanländ Obiada. Obiada och jag hämtade och lämnade ut möbler till ett stort antal nyanlända i nordöstra Stockholm. I börjande fick vi även mycket kläder som vi delade ut. Nu ägnar jag mycket tid till att hitta bostäder och arbete till nyanlända."

Lars (Lasse) Hall

"Är intresserade av cyklar och löpning och är aktiv i cykelfiket sedan start. Jobbar med global försäljning av teknologieprodukter där jag genom resor har lärt känna många olika kulturer i världen. Invandrade själv från Tyskland för mer än 20 år sedan. Sverige är för mig ett liberalt och fritt land, öppet och fridfullt. Dock kan det kan vara svårt med integration ibland. Jag vill genom mitt engagemang bidra till ett öppet samhälle som får bestå av olika bakgrund och kulturer, men håller sig till en gemensam värdegrund."

Andreas Funke

"Jag är folkrättsjurist i botten och arbetar till vardags som hållbarhetsstrateg på ett fastighetsbolag. Jag har ett genuint intresse för människor från andra kulturer och är engagerad i en Utsträckt Hand Täby & Danderyd för att hjälpa våra nya kommuninvånare att integreras i Sverige."

Kajsa Marsk Rives

"Jag har bott utomlands i många år fram tills 2013, och jag har alltid varit intresserad av människor och kulturer. Jag blev som många andra väldigt berörd av vad som händer 2015 och det var där jag insåg att jag ville engagera mig och hjälpa människor som flytt. Jag har träffat så mycket intressanta människor genom EUH och fått många nya vänner. Integration är inte lätt, men väldigt viktigt för vårt samhälle. För mig är det något som jag aktivt vill vara med och engagera mig i och ha en dialog kring men all som berörs." 

Rebecca Bolin O’Reilly

Stort tack till alla våra fantastiska volontärer som generöst ger av sin tid och gör att våra schemalagda aktiviteter är så uppskattade. Och alla diverseuppdrag som vi får hjälp med; allt från att fixa idrottskläder och skor, bidra med basvaror som tvättmedel, hygienartiklar och strumpor, kontakta föreningar för att öppna upp för nyanländas deltagande. Och inte minst att packa och sortera, bära lådvis med kläder möbler och husgeråd. Ja listan kan göra lång. Ni är förutsättningen för att föreningen finns och tillsammans gör vi skillnad.