Aktuellt

Här hittar du kort och tillfällig information om våra verksamheter och aktiviteter varvat med information om hur vi jobbar med utveckling och förändring av vår verksamhet.

Det senaste halvåret har vårt Facebook flöde varit fullt av nyheter kring vårt engagemang för flyktingar från Ukraina, men våra ordinarier verksamheter pågår som vanligt och är öppna för alla nyanlända i respektive kommun.

 

Nytt för i år är att vi inlett ett aktivt samarbete med Röda Korset och Svenska Kyrkan för att kunna erbjuda en större bredd av arrangemang, nå ut till fler och undvika att dubblera vissa typer av aktiviteter. Ett exempel är den Klädmarknad vi driver i Tibble Kyrka och som är öppen för nyanlända en dag i veckan.  

 

Vi har också utökat vårt samarbete med idrottsföreningar och arrangörer av kulturella evenemang och sedan höstterminen har vi möjlighet att erbjuda både ”prova på att spela ett instrument” via Creative Education och Mötesplatsen i Danderyd har körsång på sitt schema sedan några veckor tillbaka.

Våra ordinarie verksamheter är i full gång

Under de senaste månaderna och då framför allt i insatser till flyktingar från Ukraina, har fått stort stöd från företag och organisationer, som generöst skänker både produkter och pengar. En storstilad insats gjordes i samband med att vi byggde upp evakueringsboendet i Danderyd i mars för att ta emot flyktingar från Ukraina. Under tre hektiska dagar förvandlades en tennishall till ett fullt utrustat boende för 100 personer.  Och det har bara fortsatt med allt från fina datorer till hygienartiklar och sportutrustning och även ekonomisk stöttning. Stort tack!

 

Ett stort tack till alla som hjälpt oss!

Tack till alla privatpersoner både inom och utanför kommunen som aktivt bidrar med kläder, möbler, sängutrustning, husgeråd, leksaker och böcker. För att inte tala om den de ekonomiska bidrag vi får. Oerhört värdefullt!

 

Och alla volontärer som bidrar med sin tid i kortare och längre uppdrag. Utan er skulle vi inte kunna driva vår förening. Stort tack.

 

Läs mer om våra företagssamarbeten här 

Läs mer om hur det är att vara volontär hos oss här

 

 

Frihet på Cykel Cykelkurser för vuxna

Att kunna cykla ger en ökad frihet genom en möjlighet att ta sig till skola, utbildning och arbete men också  ett verktyg för att lära känna sin nya hemkommun, ta del av öppna aktiviteter, friluftsliv och natur. Vi är övertygade om att tillgång till en cykel bidrar till ett aktivt och hälsosamt liv, fler möjligheter till möten mellan nyanlända och fastboende och ett större socialt nätverk.

 

I samarbete med Cykelfrämjandet och med stöd av ett antal volontärer, har vi under året genomfört två cykelkurser för vuxna, huvudsakligen kvinnor. Under 6 x 2 timmar har kursdeltagarna lärt sig cykla och fått information om trafikregler och hur man uppträder i trafiken. Hela aktiviteten finansieras genom bidrag från Postkodsstiftelsen.

 
En verksamhet som vi kommer att fortsätta med till våren, så håll ögonen öppna för nya kurser. Läggs ut både här och på vår Facebook sida

 

 

Vi är så glada för att vi fått nya fina datorer!

Stort tack till Zentum, som har skänkt oss nya, fina datorer att använda bl a i våra Prata Svenska aktiviteter, på Mötesplatsen i Danderyd och möjligen också på evakueringsboende i Danderyd och Täby.