En Utsträckt Hand - Aktuellt

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam ultrices non leo et ullamcorper. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Suspendisse potenti. Proin tortor metus, egestas eget tempor eget, interdum at arcu. Suspendisse condimentum sagittis lorem, quis pulvinar justo cursus sed. Ut non magna id magna elementum maximus at vel ante. Proin vehicula faucibus sapien.

Våra ordinarie verksamheter är i full gång

Den senaste tiden har vårt Facebook flöde varit fullt av nyheter kring vårt engagemang för flyktingar från Ukraina, men våra ordinarier verksamheter pågår som vanligt. Mötesplatsen Danderyd har öppet varje torsdag och här har vi startat nya verksamheter; odlingsgrupp, fotbollslag och guidningar i närområdet för att nämna ett par. Möbelgruppen är i gång och ger stöd och support både till kvotflyktingar och flyktingar från Ukraina. Läxhjälpen på Brageskolan fortsätter fram till sommaren och Prata Svenska på Kemistvägen har dragit igång igen. I början av maj öppnade vi vårt populär Cykelfik igen och i år, toppar vi med 2 cykelkurser för vuxna, som vi genomför i samarbete med Cykelfrämjandet och med finansiell support från Postkodstiftelsen.

Ett stort tack till alla som hjälpt oss!

Vi har fått stöd från alla håll och kanter och från volontärer som har givit av sin tid och bidragit till våra schemalagda aktiviteter som är så otroligt uppskattat. Vi har fått hjälp v dem med diverseuppdrag , allt från att fixa idrottskläder och skor till hygienartiklar och tvättmedel och mycket mer!

 

Vi har även fått stöd från olika företag och organisationer, framförallt i samband med vårat Urkaina engagemang.  

 

Läs mer här!

Frihet på Cykel Cykelkurser för vuxna

Att kunna cykla ger en ökad frihet för många nyanlända genom en möjlighet att ta sig till skola, utbildning och arbete men också för att lära känna sin nya hemkommun och ta del av kommunens aktiviteter, friluftsliv och natur. Vi är övertygade om att tillgång till en cykel på ett hållbart sätt, bidrar till ett aktivt och hälsosamt liv, fler möjligheter till möten mellan nyanlända och fastboende och ett större socialt nätverk.

 

I samarbete med Cykelfrämjandet och med stöd av ett antal volontärer, har vi under våren genomfört en kurs för vuxna, huvudsakligen kvinnor, som under 6 x 2 timmar lärt sig cykla och fått information om trafikregler och hur man uppträder i trafiken. Ytterligare ett tillfälle planeras efter sommaren.

 

Håll utkik efter höstens kurs. Kommer mer information här och på vår Facebooksida.

 

Genom samverkan ökar vi vår möjlighet att göra skillnad

 

 

Vi är så glada för att vi fått 10 nya fina datorer!

Stort tack till Zentum, som har skänkt oss 10 nya, fina datorer att använda bl a i våra Prata Svenska aktiviteter, på Mötesplatsen i Danderyd och möjligen också på evakueringsboende i Danderyd och Täby.

Postkodstiftelsen ger oss möjlighet att starta cykelkurser – Stort tack

Genom ekonomiskt stöd från Postkodsstiftelsen, kan nu utöka vår verksamhet på Cykelfiket och erbjuda cykelträning för 50 nyanlända som fått/får sin första cykel