Cykelfiket är som regel öppet några timmar varje vecka, då det är fullt fokus på att fixa cyklar, men inte mer än att det finns tid för att ta en fika tillsammans med besökare, som vill träna sin svenska. Volontärernas jobb handlar också om att ta emot och hämta de cyklar som enskilda personer eller företag/organisationer samlar ihop och skänker till oss.

En betydande utgiftspost i föreningens ekonomi, är inköp av verktyg och cykeldelar. Alla cyklar förses med ringklockor och lysen till självkostnadspris. Ambitionen är att så långt det är möjligt också dela ut hjälmar till de nya cykelägarna, men här har vi inte alltid ekonomin att köpa in tillräckligt många.

Innan en nybliven cykelägare åker iväg från vårt cykelfik, ges en kort sammanfattning av de viktigaste generella trafikreglerna och mer specifikt vad som gäller för cyklar. Vid behov och tillgång till volontärer, ordnar vi ibland cykelkurser för både barn och vuxna.

 

Under Gåvor, finns en lista på saker vi behöver och gärna tar emot.

 

Vill du göra skillnad och gillar att fixa med cyklar, alternativt har en cykel att skänka, välkommen att ta kontakt med oss på cyklar@enutstrackthand.se